Lahjakkaat, sitkeät, kyvykkäät : suomalaisten naisten koulutuksen ja Konkordia-liiton historia

Puro, Laura & Lundell-Reinilä, Hanna: Lahjakkaat, sitkeät, kyvykkäät :  suomalaisten naisten koulutuksen ja Konkordia-liiton historia. Helsinki, Siltala, 2020. 247 s.

​Lahjakkaat, sitkeät, kyvykkäät kertoo Suomalaisen Konkordia-liiton tarinan ja antaa samalla kokonaiskuvan naisten koulutus- ja uramahdollisuuksien laajentumisesta aina 1800-luvun jälkipuoliskolta lähtien.

Historiateos on luonteeltaan yhteenvedonomainen tietokirja, joka nojaa aiempaan tutkimukseen suomalaisten naisten koulutuksesta ja sijoittumisesta työmarkkinoille. Kirja kuvaa naisten koulutuksen menestystarinaa, mutta myös vahvasti sukupuolittuneiden työmarkkinoiden paradoksia.

Suomalainen Konkordia-liitto viettää 100-vuotissyntymäpäiväänsä vuonna 2020. Sääntöjensä mukaan liitto on suomalaisten naisten opiskelua ja tieteellistä pätevöitymistä edistävä yhdistys.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 16.11.2020 11.10
Muokattu 16.11.2020 11.10