Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Kyselytunnilla keskusteltiin polttoaineiden hinnankorotuksesta ja terapiatakuusta

Julkaistu 4.3.2021 18.00
Muokattu 4.3.2021 18.16

Kyselytunnilla keskusteltiin polttoaineiden hinnankorotuksesta ja terapiatakuusta

Suullisen kyselytunnin aiheina olivat torstaina 4. maaliskuuta polttoaineiden hinnankorotus, terapiatakuu, rokotusaikataulu ja investoinnit.

​​Oppositio ​kysyi hallitukselta polttoaineiden hinnankorotuksesta. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) totesi vastauksessaan muun muassa, että hallituksen on löydettävä keinot liikennepäästöjen puolittamiseen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita automaattisesti hinnankorotuksia ja hintaan vaikuttavat myös monet tekijät, kuten sähköautojen yleistyminen.

Kyselytunnilla keskusteliin myös koronatilanteesta ja nuorten hyvinvoinnista. Oppositiosta nostettiin esille kysymys terapiatakuusta. Kysymykseen vastannut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi valmistelun aiheesta olevan vielä kesken​.

​Koronatilanteeseen liittyen hallitukselta kysyttiin myös rokotusaikataulusta. Ministeri Kiuru totesi, että aikatauluun on vaikuttanut muun muassa se, ettei Suomi ole saanut kaikkia tilaamiaan rokotteita. Rokotetuiden määrä Suomessa on kuitenkin Euroopan mittakaavassa hyvä.

Kyselytunnin viimeisessä kysymyksessä kysyttiin, miten Suomen kilpailukyky voitaisiin turvata niin, että maahan saataisiin uusia investointeja ja työpaikkoja. Kysymykseen vastanneen elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) mukaan on pyrittävä ennustettavuuteen ja edellytykset siihen, että maa pysyy mielenkiintoisena investointikohteena pitää taata.

​Kyselytunnin tallenne on kokonaisuudessaan katsottavissa verkkolähetyspalvelussa ja keskustelu luettavissa täysistunnon pöytäkirjasta.

Aihealueet
Täysistunto