Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Suuri valiokunta päätti eduskunnan kannat neuvotteluihin uusiutuvien polttoaineiden käyttöä koskevista asetusehdotuksista

Julkaistu 25.5.2022 15.10

Suuri valiokunta päätti eduskunnan kannat neuvotteluihin uusiutuvien polttoaineiden käyttöä koskevista asetusehdotuksista

Suuri valiokunta päätti tänään eduskunnan kannat EU:n liikenne- ja televiestintäneuvostossa käytäviin neuvotteluihin 55-valmiuspakettiin kuuluvista säädösehdotuksista, jotka koskevat mm. uusiutuvien ja vähäpäästöisten polttoaineiden käyttöä lento- ja meriliikenteessä.

Neuvosto pyrkii yleisnäkemykseen ehdotuksista, jotta neuvottelut Euroopan parlamentin kanssa voidaan aloittaa. Suuri valiokunta päätti, ettei sillä ole huomautettavaa valtioneuvoston toimintalinjaan, jonka mukaan Suomi voi hyväksyä puheenjohtajamaan kompromissiesitykset yleisnäkemykseksi seuraavissa ehdotuksissa:

Suuri valiokunta kävi keskustelua mm. talvimerenkulkua koskevasta poikkeusajasta sekä Suomen muiden kansallisten erityispiirteiden huomioimisesta ehdotuksissa ja niihin vaikuttamisesta jatkoneuvotteluissa. Valiokunta päätti eduskunnan kannat äänestysten jälkeen.

Vastaehdotukset voi lukea suuren valiokunnan kokouspöytäkirjasta valiokunnan sivulta myöhemmin tänään.

​Suuri valiokunta sai päivän kokouksessaan myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Skinnarin (sd.) selvityksen EU:n kauppaministerien tulevasta kokouksesta, jossa aiheina ovat Maailman kauppajärjestö WTO:n 12. ministerikokouksen valmistelu, EU:n ja Yhdysvaltain kauppasuhteet sekä EU:n ja Kiinan suhteet. Suuri valiokunta ja ministeri Skinnari keskustelivat EU:n strategisen autonomian vahvistamisesta teknologian alalla, EU:n vahvuuksista ja globaalin teknologiakilpailun geopoliittisesta ulottuvuudesta.

Aihealueet
Suuri valiokunta; Valiokunnat; EU-asiat