Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Vierailulle eduskuntaan

Vierailulle eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tutustua osallistumalla opastettuun kierrokseen. Eduskunnan kaikki täysistunnot ovat myös yleisölle avoimia, samoin Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C).

Eduskunnan kirjasto palvelee 3.6.−30.8.2019 osoitteessa Eduskuntakatu 4 arkisin klo 12−15.

​Opastetut kierrokset

Opastusajat ovat varattavissa vain sähköisen varauskalenterin kautta

Eduskunta tukee demokratiaopetusta kouluissa varaamalla toukokuun opastusajat vain koulujen eduskuntavierailuja varten. Varauskalenterissa toukokuun opastukset ovat salasanan takana. Opettaja/koulun edustaja voi saada salasanan lähettämällä viestin työsähköpostistaan osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. 

Syksyn 2019 opastukset ovat nyt varattavissa sähköisessä varauskalenterissa. 

Minimikoko yhdelle ryhmälle on 6 henkeä, maksimikoko 25 henkeä. Jos olet epävarma ryhmän koosta, varaa opastus 25 hengelle.

Vierailuun on varattava aikaa noin yksi tunti. Turvatarkastukseen varataan 15 minuuttia ja kierrokseen noin 45 minuuttia.


Opastetut kierrokset Eduskuntatalossa Taiteiden yönä 15.8. 

Opastettuja kierroksia järjestetään Eduskuntatalossa Taiteiden yönä torstaina 15.8. klo 14 alkaen puolen tunnin välein. Viimeinen yleisökierros on klo 19.00. Paikkoja on rajoitetusti, sillä yhdelle kierrokselle mahtuu enintään 25 henkeä. Paikkoja ei voi varata etukäteen. Vierasryhmien sisäänkäynti Eduskuntataloon tapahtuu esteettömän B-sisäänkäynnin kautta, joka on pääportaiden pohjoispuolella (kts kartta). Maksuttomat kierrokset ovat esteettömiä ja ne kestävät n. 45 minuuttia.

Opastuksia koskevat kyselyt voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoa seuraamaan

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja.

 2017_Eduskunta_kaikki_yleisosisaankaynnit.jpg