Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Vierailulle eduskuntaan

Vierailulle eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tutustua osallistumalla opastettuun kierrokseen. Eduskunnan kaikki täysistunnot ovat myös yleisölle avoimia, samoin Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C).

​Opastetut kierrokset

Opastusajat ovat varattavissa vain sähköisen varauskalenterin kautta

Syksyn 2019 opastukset ovat nyt varattavissa sähköisessä varauskalenterissa. Kevään 2020 opastukset tulevat varattaviksi myöhemmin syksyllä. Tiedotamme asiasta tällä sivulla.

Minimikoko yhdelle ryhmälle on 6 henkeä, maksimikoko 25 henkeä. Jos olet epävarma ryhmän koosta, varaa opastus 25 hengelle. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan yksittäisiä vierailijoita.

Vierailuun on varattava aikaa noin yksi tunti. Turvatarkastukseen varataan vierailun alusta ensimmäiset 15 minuuttia, jolloin opastettu kierros kestää noin 45 minuuttia. Opastuksia järjestetään vain virka-aikana.

Eduskunta tukee demokratiaopetusta kouluissa varaamalla toukokuun opastusajat vain koulujen eduskuntavierailuja varten. Varauskalenterissa toukokuun opastukset ovat salasanan takana ja avautuvat varattaviksi 24.9. klo 7.00. Opettaja/koulun edustaja voi saada salasanan lähettämällä viestin työsähköpostistaan osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. 

Opastuksia koskevat kyselyt voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoa seuraamaan

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja.

 2017_Eduskunta_kaikki_yleisosisaankaynnit.jpg