Viimeksi julkaistu 31.5.2021 19.31

Pöytäkirja PmNP 2/2019 vp Puhemiesneuvosto Tiistai 7.5.2019 klo 13.30

Paikka: Puhemiesneuvoston kokoushuone
Läsnä
Puhemiehet
Antti Rinne sd Juho Eerola ps Paula Risikko kok 
Muut puhemiesneuvoston jäsenet
Outi Alanko-Kahiluoto vihr Maria Guzenina sd Laura Huhtasaari ps Maria Ohisalo vihr Lulu Ranne ps Ville Tavio ps Katja Taimela sd Anne Kalmari kesk Kalle Jokinen kok Mia Laiho kok Hanna Kosonen kesk Jukka Kopra kok Anna-Maja Henriksson Paavo Arhinmäki vas Arto  Pirttilahti kesk 
Virkamiehet
Maija-Leena Paavola Timo Tuovinen Tuula Kulovesi Marjo  Timonen Johanna Sarhimaa Dimitri Qvintus 

1.  Päiväjärjestys

Pääsihteeri esitteli päiväjärjestyksen PJ 4/2019 vp, josta ilmenivät valiokuntaan lähettämisehdotukset. Tiedoksi jaettiin luonnos päiväjärjestykseksi PJ 5/2019 vp. 

2.  Eduskuntaryhmien istumajärjestys

Pöytäkirjan liite EDK-2019-AK-253686
Istumajärjestysehdotus.pdf

Toinen varapuhemies Paula Risikko kertoi, että tänään käydyissä eduskuntaryhmien neuvottelussa ilmeni, että ryhmien kannat istumajärjestykseen eivät ole muuttuneet edelliseen eduskuntaryhmien neuvotteluun nähden. 

Puhemies Rinne totesi, että koska eduskuntaryhmät eivät ole löytäneet asiaan kaikkien ryhmien hyväksyttävissä olevaa ratkaisua, puhemiesneuvoston ehdotus eduskuntaryhmien keskinäisestä istumajärjestyksestä pysyy puhemiesneuvoston 3.5.2019 kokouksessa hyväksytyssä muodossa.  

Edellä olevan mukaisesti puhemiesneuvosto ehdottaa eduskunnan päätettäväksi, että edustajat istuvat täysistuntosalissa eduskuntaryhmittäin siten, että puhemiehen paikalta katsottuna oikealta luetellen ryhmien järjestys on seuraava: perussuomalaisten eduskuntaryhmä, kokoomuksen eduskuntaryhmä, kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä, ruotsalainen eduskuntaryhmä, keskustan eduskuntaryhmä, Liike Nyt –eduskuntaryhmä, vihreä eduskuntaryhmä, sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä ja vasemmistoliiton eduskuntaryhmä, kukin ryhmä puhemiesneuvoston määräämien rajojen puitteissa.  

Lisäksi puhemiesneuvosto edellyttää, että kaikille ryhmille taataan mahdollisuus tasapuoliseen medianäkyvyyteen istuntosalissa istumapaikasta riippumatta. 

Puhemiesneuvosto toteaa, että nyt ehdotettava istumajärjestys pohjautuu Euroopan parlamentin ja Pohjoismaiden neuvoston istumajärjestykseen, eikä se määritä minkään puolueen paikkaa poliittisella kentällä.  

3.  Täysistuntosuunnitelma viikoille 19 – 26/2019

Pöytäkirjan liite EDK-2019-AK-253690
Istuntosuunnitelma 19_26_2019 vp.pdf

Puhemiesneuvosto hyväksyi täysistuntosuunnitelman viikoille 19 - 26/2019 vp. Hallituksen muodostamisen jälkeen täysistuntosuunnitelmaa päivitetään ja istuntoja pidetään lähtökohtaisesti tiistaisin, keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin. 

4.  Valtioneuvoston kanslian listaus annettavista esityksistä

Pöytäkirjan liite EDK-2019-AK-253725
Valtioneuvoston kanslian listaus annettavista esityksistä.pdf

Pääsihteeri esitteli tiedoksi valtioneuvoston kanslian listauksen annettavista esityksistä. 

Vakuudeksi
Tuula 
Kulovesi, puhemiesneuvoston sihteeri