Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön

Käyttöehdot

  Käyttöehdot

  Eduskunnan täysistuntojen verkkolähetysten kuvasignaalin sekä äänisignaalin käyttöoikeudet

  Verkkolähetysten käyttö (täysistuntolähetykset, eduskunnan tuottamat muut aineistot – mm. valiokuntien avoimet ja julkiset kuulemiset)

  Eduskunnan tuottaman kuvasignaalin ja äänisignaalin vapaa levitys ja käyttö ilman muokkausta. 

  Suoran lähetyksen kuvasignaalin tuottajana tulee mainita YLE silloin, kun Yleisradio toteuttaa suoran televisioinnin eduskunnan täysistunnosta. Muulloin kuvasignaalin tuottaja on eduskunta.   

  Eduskunnan tuottamiin täysistuntojen suoriin lähetyksiin sekä tallenteisiin saa myös luoda verkkolinkkejä vapaasti. Täysistuntojen verkkolähetysaineistoista saa tehdä vapaasti kopioita ja valmistaa kappaleita seuraavin ehdoin:

  • aineiston lähde on mainittu 
  • aineistoa ei ole muokattu tai muutettu
  • aineiston yhteydessä ei saa käyttää eduskunnan tunnusmerkkiä, verkkolähetysten graafista ilmettä tai muita tekijänoikeuslain piiriin kuuluvia tunnuksia. Jos eduskunnan aineistoa on kopioitu sivulle, jossa on myös muuta aineistoa, sivulla ei saa luoda mielikuvaa, että eduskunta on hyväksynyt tämän muun aineiston tai muutoinkaan vastaa siitä.


  Verkkolähetysten kuva- ja äänisignaalin jakaminen (ns. upotuskoodit)

  Eduskunnan verkkolähetysjärjestelmä on vaihtunut toukokuussa 2019 ja aiempien verkkolähetysten upotuskoodien tiedot eivät ole voimassa elokuusta 2019 alkaen. 

  Lisätietoja eduskunnan verkkolähetysjärjestelmän upotuskoodeista ja muista teknisistä tiedoista voi saada osoitteesta verkkolahetys(@)eduskunta.fi 


  Eduskunnan internet-aineistojen käyttö

  Eduskunnan www-sivuilla oleva sisältö, niin teksti-, ja kuva- kuin äänimateriaalikin on tekijänoikeuslain suojaamaa.

  Tekijänoikeutta ei kuitenkaan ole tekijänoikeuslain mukaan:

  1) lakeihin ja asetuksiin;

  2) muihin Suomen säädöskokoelmasta annetun lain (188/2000) ja ministeriöiden ja valtion muiden viranomaisten määräyskokoelmista annetun lain (189/2000) mukaan julkaistaviin päätöksiin, määräyksiin ja muihin asiakirjoihin;

  3) valtiosopimuksiin ja muihin vastaaviin kansainvälisiä velvoitteita sisältäviin asiakirjoihin;

  4) viranomaisen tai muun julkisen toimielimen päätöksiin ja lausumiin;

  5) viranomaisen tai muun julkisen toimielimen 1–4 kohdassa tarkoitetuista asiakirjoista tekemiin tai teettämiin käännöksiin.

  Verkkosivuilta löytyviä valtiopäiväasiakirjoja voi siten kopioida ja muokata edelleen vapaasti.


  Lisätiedot: Eduskuntatiedotus