Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Borrell ja Urpilainen EU-maiden ulko- ja puolustusvaliokuntien johdon etätapaamiseen

Julkaistu 2.3.2021 12.45
Muokattu 2.3.2021 12.45

Borrell ja Urpilainen EU-maiden ulko- ja puolustusvaliokuntien johdon etätapaamiseen

​Euroopan unionin jäsenmaiden parlamenttien ulko- ja puolustusvaliokuntien edustajat pitävät kevään kokouksensa 3.–4.3. etäyhteyksin koronatilanteen takia. Kokoukseen osallistuu joukko nimekkäitä vieraspuhujia, joiden kanssa kansanedustajilla on mahdollisuus käydä keskustelua EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Yksi kokouksen teemoista on EU:n yhteinen Afrikka-strategia, josta alustaa kansainvälisten kumppanuuksien komissaari Jutta Urpilainen. Kokouspäivien muita puhujavieraita ovat EU:n ulkopolitiikan korkea johtaja Josep Borrell ja sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Videokonferenssin järjestää Portugalin parlamentti. Kyseessä on EU:n kiertävän puheenjohtajamaan järjestämä, puolen vuoden välein toistuva jäsenmaiden parlamenttien ulko- ja puolustusvaliokuntien yhteistapaaminen Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan kanssa.

Ulkoasiainvaliokunnasta videokonferenssiin osallistuvat Erkki Tuomioja (vpj., sd.) ja Inka Hopsu (vihr.) sekä puolustusvaliokunnasta Ilkka Kanerva (pj., kok.), Jari Ronkainen (vpj., ps.) ja Mika Kari (sd.).

Aihealueet
Ulkoasiainvaliokunta