Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Naton parlamentaarinen yleiskokous koolle Madridiin

Julkaistu 17.11.2022 9.30
Värikäs lippurivistö kokouspaikalla.

​Kuva: Naton parlamentaarisen yleiskokouksen arkisto.

Naton parlamentaarinen yleiskokous koolle Madridiin

​Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa, tuki Ukrainalle ja Naton laajeneminen nousevat keskusteluihin, kun Naton ja sen kumppanimaiden kansanedustajat kokoontuvat Espanjan Madridissa 18.–21. marraskuuta.

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen muita keskustelunaiheita ovat muun muassa Naton toiminnasta Afganistanissa saadut kokemukset, kyberturvallisuus ja -puolustus, ilmastonmuutoksen turvallisuusvaikutukset sekä Länsi-Balkanin, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan vakaus.

Kokouksen osanottajista suurin osa on Naton jäsenmaista. Mukana on myös rauhankumppanimaita kuten Suomi, Ruotsi ja Itävalta sekä eri statuksilla olevia Euroopan ulkopuolisia maita.

Naton ulkopuolisten maiden kansanedustajille parlamentaarinen yleiskokous tarjoaa mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Nato-maiden poliitikkojen kanssa sekä kuulla, millaista keskustelua järjestön jäsenmaissa käydään sotilasliiton asioista. Suomalaiset kansanedustajat saavat osallistua yleiskokouksen keskusteluun mutta eivät äänestyksiin.

Eduskunnasta kokoukseen osallistuu koko Naton parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunta puheenjohtajansa Elina Valtosen (kok.) johdolla. Valtuuskunnan jäsenet ovat Mikko Savola (varapuheenjohtaja, kesk.), Mika Kari (sd.) ja Tom Packalén (ps.).​

Naton parlamentaarisen yleiskokouksen verkkosivut​

Aihealueet
Kansainväliset asiat