Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Nuorten ja kansanedustajien verkkokeskustelusarja

Julkaistu 1.12.2020 9.00
Muokattu 1.12.2020 9.00

Nuorten ja kansanedustajien verkkokeskustelusarja

​​​​​​​​​​​​Nuorten ja kansanedustajien kesken järjestetään verkkokeskustelusarja marras-joulukuussa. Tapaamiset toteutetaan Teams-kokouksina ja ne ovat avoimia kaikille peruskoulun yläluokkien oppilaille ja toisen asteen opiskelijoille.

Verkkokeskustelujen tavoitteena on mahdollistaa nuorten osallistuminen yhteiskunnalliseen keskusteluun poliittisten päättäjien kanssa mahdollisimman matalalla kynnyksellä. Keskustelusarjan aikana nuorilla on tilaisuus tavata etänä kansanedustajia kaikista eduskuntaryhmistä ja kansanedustajilla on puolestaan mahdollisuus tavata nuoria kansalaisia eri puolilta Suomea. 

Verkossa tapahtuvat keskustelut ovat yksi uusi tapa toteuttaa demokratiakasvatusta ja antaa siten nuorille mahdollisuus omakohtaiseen pohdintaan yhteiskunnallisten aiheiden ympärillä. Keskustelujen aiheet ja teemat ovat lähtöisin nuorten ideoista ja ajatuksista.

​Verkkokeskustelusarjan järjestävät Kehittämiskeskus Opinkirjo ja eduskunta yhteistyössä Nuva ry:n, Suomen Lukiolaisten Liiton, Sakki ry:n ja Osku ry:n kanssa. 

​​Keskustelujen ajankohdat ja keskusteluihin osallistuvat kansanedustajat ​​Aihealueet
Nuorten eduskunta