Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Pohjoismaiden neuvoston seminaarisarjassa esillä energiatuotannon, digitalisaation ja antibioottiresistenssin tuomat haasteet

Julkaistu 2.3.2021 10.00
Muokattu 2.3.2021 10.53

Pohjoismaiden neuvoston seminaarisarjassa esillä energiatuotannon, digitalisaation ja antibioottiresistenssin tuomat haasteet

Pohjoismaiden neuvosto järjestää 2.–3. maaliskuuta kolme verkkoseminaaria, joissa neuvoston jäsenet keskustelevat energiatuotannon, digitalisaation ja antibioottiresistenssin tulevaisuuden haasteista ja ratkaisuista. Vuoropuhelu käydään Euroopan parlamentin ja komission edustajien kanssa. EU on yksi Pohjoismaiden neuvoston painopiste ja PN haluaa vahvistaa yhteyksiä europarlamentaarikkoihin ja EU:n instituutioihin.
​Tiistain 2.3. energiaseminaarissa käsitellään siirtymää fossiilittomaan energiantuotantoon ja rajat ylittäviä sähkömarkkinoita. Digitalisaatiowebinaarissa 3. maaliskuuta pohditaan Pohjolan ja EU:n digitalisaatiopanostuksien tulevaisuudesta. Seminaarissa etsitään myös yhteisiä keinoja eurooppalaisen ja pohjoismaisen digitalisaation vauhdittamiseksi. Webinaarisarjan päättää antibioottiresistenssiä käsittelevä tilaisuus 3. maaliskuuta, jossa aiheena on erityisesti antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien uhka koronaviruspandemian valossa. Verkkoseminaareihin osallistuvat Pohjoismaiden neuvoston, EU-parlamentin ja EU-komission jäseniä sekä asiantuntijoita ja edustajia yksityiseltä sektorilta. Suomesta​ seminaareihin osallistuvat kansanedustajat Hanna Sarkkinen (vas.) ja Sari Tanus (kd.).

Pohjoismaiden neuvosto on Pohjoismaiden parlamenttien välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin vuonna 1952. Suomi liittyi vuonna 1955. Pohjoismaiden neuvostoon kuuluvat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti sekä itsehallintoalueet Ahvenanmaa, Färsaaret ja Grönlanti. Neuvosto voi antaa suosituksia Pohjoismaiden ministerineuvostolle ja hallituksille. Eduskunnasta Pohjoismaiden neuvostossa on 18 kansanedustajaa sekä Ahvenanmaan maakuntapäiviltä kaksi, sekä näillä kaikilla varajäsenet. Suomen valtuuskunnan jäsenet osallistuvat neuvoston työskentelyyn ympäri vuoden valiokunnissa ja puheenjohtajistossa.

Lisätietoa Pohjoismaiden neuvostosta


Aihealueet
Kansainväliset asiat