Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Suuri valiokunta ja EU-komissaari Sinkevičius keskustelivat ennallistamisasetuksesta

Julkaistu 24.11.2022 17.20

​​Suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi (vihr.) otti vastaan EU-komisaari Virginijus Sinkevičiuksen.​​

Suuri valiokunta ja EU-komissaari Sinkevičius keskustelivat ennallistamisasetuksesta

EU:n ympäristökomissaari Virginijus Sinkevičius vieraili tänään suureen valiokunnan kokouksessa. Komissaari Sinkevičius vastaa Euroopan komissiossa ennallistamisasetuksesta, ja keskustelu keskittyikin siihen (U76/2022 vp). 

Suuren valiokunnan jäsenet korostivat puheenvuoroissaan, että Suomi pitää hyvää huolta ympäristöstään ja että komission käyttämä vertailuvuosi 1952 on Suomelle hyvin epäedullinen. He painottivat myös, että jokaisella jäsenmaalla tulee olla riittävän vapaat kädet päättää suojelutoimistaan.

Puheenvuoroissa nostettiin esiin Suomen metsäisyys sekä metsäsektorin suuri taloudellinen merkitys Suomelle. Edustajat alleviivasivat, että ennallistamisasetuksella ei pidä vaarantaa Suomen kestävää metsänhoitoa ja että metsiä koskeva päätöksenteko pitää jatkossakin olla kansallisissa käsissä.  

Komissaari Sinkevičius totesi, että Euroopan luonto ei voi hyvin ja että tuhojen korjaamiseen pitää etsiä keinoja. Hän korosti, että ennallistamisasetus ei koske vain metsiä, vaan tavoitteena on turvata laajasti terve ekosysteemi, jotta esimerkiksi maanviljely on jatkossakin mahdollista. Hän sanoi myös, että komissio kunnioittaa toissijaisuusperiaatetta ja haluaa kuulla jatkossakin suomalaisedustajien näkemyksiä. ​

Aihealueet
EU-asiat; Suuri valiokunta; Valiokunnat