Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Saamelaiskäräjälain muutos perustuslakivaliokuntaan, jolle kolmen valiokunnan on annettava lausunto

Julkaistu 25.11.2022 14.00
Eduskunnan täysistuntosali

Saamelaiskäräjälain muutos perustuslakivaliokuntaan, jolle kolmen valiokunnan on annettava lausunto

Puhemiesneuvoston ehdotus saamelaiskäräjälain muutoksen käsittelystä hyväksyttiin täysistunnon lähetekeskustelussa 25. marraskuuta. Asia lähetettiin perustuslakivaliokuntaan, jolle maa- ja metsätalousvaliokunnan, talousvaliokunnan ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan on annettava lausunto viimeistään 31.1.2023. 

Eduskunta käsitteli aiemmin täysistunnon lähetekeskustelussa saamelaiskäräjälain muuttamista koskevaa hallituksen esitystä (He 274/2022​). Lähetekeskustelu esityksestä käynnistyi tiistaina 22. marraskuuta ja asian käsittelyä jatkettiin täysistunnossa keskiviikkona. Lähetekeskustelussa asiasta käytettiin tiistaina 16 puheenvuoroa ja keskiviikkona 30 puheenvuoroa.  

Lähetekeskustelussa keskiviikkona 23.11. edustaja Heikki Autto (kok.) Katri Kulmunin kannattamana vastoin puhemiesneuvoston ehdotusta ehdotti, että asia lähetetään perustuslakivaliokuntaan, jolle maa- ja metsätalousvaliokunnan, talousvaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan on annettava lausunto. 

Puhemiesneuvosto 24.11.2022 pitämässään kokouksessa tarkisti aiempaa ehdotustaan ja ehdotti, että asia lähetetään perustuslakivaliokuntaan, jolle maa- ja metsätalousvaliokunnan, talousvaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan on annettava lausunto viimeistään 31.1.2023. Tämän ehdotus vahvistettiin täysistunnossa perjantaina ja lähetekeskustelu asian osalta päättyi. 


Tiedotetta päivitetty 25.11.2022 puhemiesneuvoston ehdotuksen vahvistamisesta täysistunnossa 25.11.2022. 
Aihealueet
Täysistunto