Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Ukrainan presidentin erityislähettiläs tapasi eduskunnassa puhemies Vanhasen ja valiokuntien johtoa

Julkaistu 25.5.2022 15.00
Ministeri Chernyshov istuutumassa pöydän ääreen puhemiesneuvoston huoneessa. Ministerin edessä pöydällä vieraskirja.

​Ministeri Oleksiy Chernyshov kirjoitti nimensä eduskunnan vieraskirjaan puhemiesneuvoston huoneessa.

Ukrainan presidentin erityislähettiläs tapasi eduskunnassa puhemies Vanhasen ja valiokuntien johtoa

Ukrainan presidentin erityislähettiläs, ministeri Oleksiy Chernyshov tapasi tänään eduskunnassa puhemies Matti Vanhasen, suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajat sekä Ukraina-ystävyysryhmän kansanedustajia.

Puhemies Vanhanen painotti keskustelussaan Chernyshovin kanssa Suomen vankkumatonta ja yksiselitteistä tukea Ukrainalle sen puolustaessa maataan Venäjän hyökkäystä vastaan. Eduskunnan tuki Ukrainalle on yhtenäinen. Suomi on lisännyt humanitaarista ja kehitysrahoitustaan Ukrainalle ja myöntänyt sotilaallista materiaalitukea. Suomi on sitoutunut myös maan jälleenrakentamiseen, Vanhanen sanoi. Vanhanen nosti esille presidentti Zelenskyin huhtikuussa eduskunnalle pitämän puheen, joka sisälsi vahvan viestin jälleenrakentamisesta.

Suomi toimii myös EU:ssa aktiivisesti Ukrainan tuen vahvistamiseksi ja EU:n ja Ukrainan yhteistyön syventämiseksi.

Ministeri Chernysov tapasi eduskunnassa myös suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassin (vihr.) ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon (ps.) sekä eduskunnan Ukraina-ystävyysryhmän kansanedustajia ystävyysryhmän puheenjohtajan edustaja Peter Östmanin (kd.) johdolla. 

Aihealueet
Puhemiehet; Kansainväliset asiat