Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Eduskunta hyväksyi tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen

Julkaistu 19.2.2021 13.30
Muokattu 19.2.2021 14.18
Eduskunnan täysistuntosali

Eduskunta hyväksyi tartuntatautilain väliaikaisen muutoksen

Eduskunta hyväksyi täysistunnossa perjantaina 19. helmikuuta toisessa käsittelyssä hallituksen esityksen laiksi tartuntatautilain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta (he 245/2020) ja asian käsittely päättyi. 

Muutoksen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa paikallisten ja alueellisten viranomaisten mahdollisuuksia tehdä ennakoivia ja nopeita toimia koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Tavoitteena on myös turvata sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän kantokyky. Pääosa muutoksista on voimassa koronavirusepidemiaan liittyen vain väliaikaisesti.

Muutoksen myötä viranomainen voi asettaa alueellisia rajoituksia elinkeino- ja harrastustoimintaan silloin, kun se on välttämätöntä epidemian leviämisen estämiseksi. Velvoitteet ja rajoitukset perustuvat ihmisten välisten fyysisten kontaktien välttämiseen. 

Täysistunnossa hyväksyttiin toisessa käsittelyssä myös hallituksen esitys laeiksi työtapaturma- ja ammattitautilain, eräiden työeläkelakien ja Kansaneläkelaitoksesta annetun lain muuttamisesta (He 213/2020).  

Lisäksi ainossa käsittelyssä eduskunta hyväksyi valtiovarainvaliokunnan ehdotuksen kannanotoksi valtioneuvoston selontekoon eduskunnalle (Suomen kestävän kasvun ohjelma (VNS 6/2020 vp). Asian käsittely päättyi.


Aihealueet
Täysistunto