Viimeksi julkaistu 19.4.2021 20.07

Keskustelualoite KA 21/2018 vp 
Leena Meri ps 
 
Keskustelualoite julkisesta sisäisen turvallisuuden keskustelusta

Eduskunnan puhemiehelle

Hallitus ja oppositiopuolueiden ryhmäjohtajat sopivat viime viikolla lakimuutoksista seksuaalirikosten torjumiseksi. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä sovitut keinot ovat tervetulleita, mutta riittämättömiä. Kutsuimme viime viikolla koolle koko muun opposition tehdäksemme välikysymyksen sisäisestä turvallisuudesta, mutta jäimme ilman tarvittavaa tukea. 

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä hallitus on surkeasti epäonnistunut turvapaikkapolitiikassa, kotoutuksessa, kansalaisten suojelussa, yhteiskuntarauhan säilyttämisessä ja erityisesti lastemme suojelussa. Tällä kaudella on esimerkiksi nähty ensimmäinen terrori-isku Suomessa ja ennennäkemätön seksuaalirikosaalto on pyyhkinyt maan yli. 

Ottaen huomioon tapahtumien vaikutuksen suomalaisten yleiseen turvallisuudentunteeseen olisi Perussuomalaisten eduskuntaryhmän mielestä syytä järjestää eduskunnassa julkinen ajankohtaiskeskustelu maamme sisäisestä turvallisuudesta.  

Kansalaisten keskuudessa vallitsee epätietoisuus toimista, joihin hallitus ja poliittiset päättäjät ovat ryhtyneet. Hallituksen sisälläkin näyttää olevan erilaisia käsityksiä siitä, miten asioita aiotaan käytännössä turvallisuuden näkökulmasta parantaa.  

Tämän vuoksi pidämme yhä äärimmäisen tärkeänä käydä avointa keskustelua, jotta niin kansanedustajilla kuin kansalaisillakin on tieto poliittisista toimista ja päätöksistä, joiden tavoitteena on parantaa Suomen sisäistä turvallisuutta.  

Ponsiosa 

Edellä olevan perusteella ehdotan,

että eduskunta käy ajankohtaiskeskustelun sisäisestä turvallisuudesta. 
Helsingissä 22.1.2019 
Leena Meri ps