Viimeksi julkaistu 29.9.2022 16.24

Pöytäkirjan muu asiakohta PTK 101/2022 vp Täysistunto Torstai 29.9.2022 klo 15.59

2. Suullinen kyselytunti

Vastaamassa olivat seuraavat ministerit: 

pääministeri Sanna Marin valtiovarainministeri Annika Saarikko ulkoministeri Pekka Haavisto elinkeinoministeri Mika Lintilä kuntaministeri Sirpa Paatero puolustusministeri Antti Kaikkonen pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka sisäministeri Krista Mikkonen opetusministeri Li Andersson ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo maa- ja metsätalousministeri Antti Kurvinen sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén tiede- ja kulttuuriministeri Petri Honkonen 
Puhemies Matti Vanhanen
:

Päiväjärjestyksen 2. asiana on suullinen kyselytunti. 

Pyydän paikalla olevia ministereitä siirtymään ministeriaitioon. Pyydän niitä edustajia, jotka haluavat esittää kysymyksen paikalla olevalle ministerille, ilmoittautumaan painamalla P-painiketta ja nousemalla seisomaan.  

Jotta kyselytuntiin saadaan sisällytettyä mahdollisimman monta kysyjää, on toivottavaa, että kysymys kattaa kerrallaan vain yhden kysymyksen, joka kohdistuu yhdelle ministerille. Välihuutoja ajatellen pyydän huomioimaan, etteivät ne häiritse varsinaista keskustelua.  

Ministereille esitettiin seuraavat kysymykset: