Ääniä sodasta : Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan

Jokinen, Saana-Maria: Ääniä sodasta : Syyrian tie vallankumouksesta suursotaan. Tallinna, Gaudeamus, 2020. 358 s.

​Rauhanomaisesta kansannoususta vuonna 2011 alkanut, sittemmin valtavaksi humanitaariseksi katastrofiksi muuttunut Syyrian konflikti on viime vuodet ollut otsikoissa lähinnä jihadistijärjestöjen nousun ja pakolaiskriisin vuoksi. Ääniä sodasta tuo kuitenkin kuuluville tavallisten syyrialaisten ääniä, jotka kertovat niin kansannousun alkuaikojen tunnelmista ja toiveista kuin konfliktin myllerryksen kauhuistakin.

Teos keskittyy opposition näkökulmaan, mutta tuo kokonaiskuvamaisesti esiin myös konfliktin pääkohtia ja sen vaikutuksia kuvaamalla muun muassa kansannousun taustaa, ääriryhmien vahvistumista ja kolmansien valtioiden rooleja. Kirjoittajan tekemiin haastatteluihin ja muuhun laajaan lähdeaineistoon pohjautuva teos ei kuitenkaan jää pelkäksi yhteiskunta- ja konfliktikuvaukseksi, vaan se onnistuu tuomaan lukijan lähelle myös konfliktin keskellä elävät ihmiset.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa 

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 4.9.2020 15.30
Muokattu 4.9.2020 15.33