Hukkuneet

Tervonen, Taina & Autio, Anna: Hukkuneet. Helsinki, S&S, 2019. 200 s.

​Tietokirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkuuden vuonna 2019 ansainnut Hukkuneet on vaikuttava teos, joka lähestyy pakolaiskriisiä ja siitä käytävää keskustelua aitojen ihmisten ja heidän kokemuksiensa kautta. Kirjan kuvat ja haastattelut nostavat esiin sellaisten henkilöiden kokemuksia, jotka ovat päätyneet osaksi niiden Eurooppaan pyrkivien ihmisten tarinoita, jotka eivät koskaan päässeet perille.

Kirjan sivuilla kokemuksiaan Välimeren rannoilta avaavat usean eri ammattikunnan edustajat kunnanjohtajasta palomieheen, oikeuslääkäristä kalastajaan, hautausurakoitsijasta toimittajaan ja syyttäjästä pappiin. Haastateltujen henkilöiden tarinoiden kautta lukija pääsee osaksi niitä kokemuksia, joita jatkuvakaan uutisointi pakolaiskriisistä ei yleensä kerro. Kirjan luettuaan lukijalle pitäisi olla selvää, että jokainen Eurooppaan pyrkivä pakolainen on oikea ihminen, ei vain numero tilastoissa.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 12.6.2020 8.40
Muokattu 4.8.2020 11.28