Korkeintaan vähän väsynyt : kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä

Kolu, Eeva: Korkeintaan vähän väsynyt : kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä. Helsinki, Gummerus, 2020. 384 s.

​Jos teen vielä tämän, tai saavutan seuraavan tavoitteen, niin sitten helpottaa. Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt -teos kuvaa nykypäivän elämää hänen omista kokemuksistansa käsin. Aikaa, jossa rakennetaan uraa, eletään aktiivista vapaa-aikaa, syödään terveellisesti, luodaan kaunis sometili ja ollaan hyviä äitejä, tyttöystäviä, pidetään kunnosta ja ulkonäöstä huolta ja kulutetaan valveutuneesti. Ja mitä tästä voi seurata.

Kolu kirjoittaa itselleen tutuista aiheista: burnoutista, riittämättömyyden tunteesta ja suorittamisesta. Siitä mikä meitä uuvuttaa maailmassa, jossa mikään ei riitä.

Kirja on lohdullinen ja samalla tarkka kuvaus uupumisesta ja ahdistuksesta, joita kirjassa käsitellään häpeän, suorittamisen, ulkonäköpaineiden, mutta myös huumorin ja hyväksymisen kautta. Ennen kaikkea se auttaa tunnistamaan oireita ja auttaa pohtimaan, kuinka tuntea itsensä riittäväksi ja katsomaan nykyistä hetkeä rauhallisesti hyväksyen ja inhimillisesti. Ja muistuttaa itsemyötätunnosta, siitä että epätäydellisyys ei ole täydellisyyden vastakohta.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 24.9.2020 13.05
Muokattu 24.9.2020 13.07