Muusikon sopimusopas : tietokirja muusikoille, laulajille, artisteille ja alasta haaveileville

Pokkinen, Lottaliina: Muusikon sopimusopas : tietokirja muusikoille, laulajille, artisteille ja alasta haaveileville. Helsinki, Tietosanoma, 2020. 260 s.

Havainnollinen ja selkeä Muusikon sopimusopas on mielenkiintoinen tietopaketti musiikkialan sopimusten kiemuroista. Teos lähtee liikkeelle sopimus- ja tekijänoikeuden perusteista ja etenee sitten yksityiskohtaisempaan keikka- ja äänitetuotannon sopimusten kuvailuun. Esille tuodaan kuitenkin myös muita muusikoille keskeisiä aiheita, esimerkiksi managerisopimuksiin ja taiteilijanimen tavaramerkkisuojaan liittyen.

Kattava teos ei kaihda myöskään usein vaiettuja aiheita, kuten keikkapalkkioihin ja muusikon yleiseen toimeentuloon liittyviä kysymyksiä. Pelkän juridisen tiedon ohella teos sisältää myös esimerkiksi tunnettujen muusikoiden kommentteja, kirjoittajan omia kokemuksia musiikkialan asiantuntijana ja käytännön vinkkejä. Kokonaisuudessaan teos onkin oiva käytännön opas erityisesti muusikoille, mutta mielenkiintoista luettavaa myös kaikille muille aiheesta kiinnostuneille.

Saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Näillä sivuilla esittelemme kiinnostavia kirjoja, artikkeleita, verkkojulkaisuja tai -sivustoja Eduskunnan kirjaston aihealueilta. Tutustu myös aiempiin suosituksiin.

Julkaistu 26.6.2020 10.00
Muokattu 4.8.2020 11.21