​Vie​railul​le eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tulla tutustumaan varaamalla maksuttoman opastetun kierroksen. Lisäksi eduskunnan kaikki täysistunnot, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C) ovat avoinna yleisölle. Koronatilanteen vuoksi edellä mainitut kohteet ovat kuitenkin toistaiseksi yleisöltä suljettuna.​

Etävierailuja Teams-yhteyden välityksellä

Koronaepidemian takia opastetut vierailut Eduskuntatalossa on keskeytetty toistaiseksi. Opastettujen eduskuntavierailujen tilalle tarjoamme etävierailuja Teams-yhteyden välityksellä.

Vierailun voi varata vapaana olevista ajoista ryhmälle sopivaan ajankohtaan. Voimme tarvittaessa muokata opastuksen aloitusaikaa. ​Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia ja sen aikana käymme läpi eduskunnan toimintaa, erityisesti lainsäädännön prosessin perusteita sekä kansanedustajien työtä. Lisäksi tutustutaan joihinkin Eduskuntatalon nähtävyyksiin videoiden avulla. ​Näiden opastusten osallistujamäärä on rajattu 25 henkilöön. 

Vi​erailuja voi varata alla olevien linkkien kautta
​​​​

Opastetut vierailut Eduskuntatalossa on keskeytetty toistais​eksi​

​Koronatilanteen vuoksi​ eduskunnassa ei tällä hetkellä järjestetä opastettuja kierroksia, myöskään uusia varauksia ei oteta vastaan.

Eduskuntatalon tärkeimpiin tiloihin voit tutustua opastustauon aikana virtuaalisesti. Lisätietoa saat klikkaamalla kierroksella sinivalkoisia kuvakkeita. Aloita virtuaalikierros tästä (linkki johtaa pois edusku​nnan verkkosivuilta). ​​

Vierailupalveluja ​koskevat kysymykset voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi. ​Tarkista myös usein kysytyt kysymykset. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9.30-11.30, puh. 09 432 2027.

Täysistuntoyleisö

Yleisölehteri on tällä hetkellä suljettu varo​toimenpiteenä koronaviruksen vuoksi.

Koronarajoitusten jälkeen t​äysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Sisäänkäynti avataan noin 15 minuuttia ennen istunnon alkua. Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää. Yleisölehterille on esteetön pääsy.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja. 

 ​Kuvakartta Eduskuntatalosta, sanakartta alla.

 Linkki sanakarttaan Eduskuntatalosta