​​​​​​​​


VierailujaL.jpg

​Vie​railul​le eduskuntaan

Eduskuntataloon voi tulla tutustumaan varaamalla maksuttoman opastetun kierroksen. Lisäksi Eduskunnan kaikki täysistunnot, Pikkuparlamentin Kansalaisinfo (sisäänkäynti F) ja Eduskunnan kirjasto (sisäänkäynti C) ovat avoinna yleisölle. 

Opastetut vierailut tauolla vuoden 2020 loppuun asti. 

Varotoimenpiteenä eduskunnan työskentelyn turvaamiseksi eduskunnassa ei tällä hetkellä järjestetä opastettuja kierroksia, myöskään uusia varauksia ei oteta vastaan.

Eduskuntatalon tärkeimpiin tiloihin voit tutustua opastustauon aikana virtuaalisesti. Lisätietoa saat klikkaamalla kierroksella sinivalkoisia kuvakkeita. Aloita virtuaalikierros tästä (linkki johtaa pois eduskunnan verkkosivuilta).

​Opastetut kierrokset varataan aina sähköisen varauskalenterin kautta. Minimikoko yhdelle ryhmälle on 6 henkeä ja maksimikoko 25 henkeä. Jos olet epävarma ryhmäsi koosta, varaa opastus 25 hengelle. Jos ryhmässä on yli 25 henkilöä, tee varaus 50:lle, ja niin edelleen. Emme valitettavasti voi järjestää kierroksia yksittäisille vieraille.

Varaa vierailuun noin yksi tunti. Vierailun ensimmäiset 15 minuuttia on varattu turvatarkastukseen, jonka jälkeen opastettu kierros kestää noin 45 minuuttia. Opastuksia järjestetään vain virka-aikana.

Opastuksia koskevat kysymykset voi lähettää osoitteeseen oppaat(at)eduskunta.fi.  Tarkista myös usein kysytyt kysymykset. Opaspalveluiden puhelinpäivystys on auki arkisin klo 9-11.30, puh. 09 432 2027.

​Eduskunta tukee demokratiaopetusta kouluissa

Eduskunta tukee demokratiaopetusta kouluissa varaamalla toukokuun opastusajat vain koulujen eduskuntavierailuja varten.

Toukokuun opastuksia voi varata ainoastaan salasanalla. Opettaja tai koulun edustaja voi saada salasanan pyytämällä sitä koulun sähköpostiosoitteesta oppailta osoitteesta oppaat(at)eduskunta.fi.

Täysistuntoyleisö

Yleisölehteri on tällä hetkellä suljettu varautumistoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi.

Täysistuntoa voi tulla seuraamaan vierailijasisäänkäynnin kautta (sisäänkäynti B). Sisäänkäynti avataan noin 15 minuuttia ennen istunnon alkua. Kaikille täysistuntoon tuleville vieraille tehdään turvatarkastus. Juomapullot ja eväät kerätään pois turvatarkastuksessa ja palautetaan vierailun jälkeen, joten niiden tuomista kannattaa välttää. Yleisölehterille on esteetön pääsy.

Ohjeet eduskuntaan saapuville

Joukkoliikenne on helpoin tapa saapua eduskuntaan. Kävelymatkaa Helsingin rautatieasemalta tai Kampin bussiterminaalista on alle kilometri. Eduskuntatalon edessä ei ole pysäköintipaikkoja. Eduskunnan lähistöllä on Helsingin kaupungin maksullisia pysäköintipaikkoja sekä yksityisiä pysäköintitaloja.

 Kuvakartta Eduskuntatalosta, sanakartta alla.

 Linkki sanakarttaan Eduskuntatalosta