Ohita päänavigaatio

Siirry sisältöön

Parlamentaarikot keskustelevat Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksista Etyjiin

Julkaistu 23.11.2022 13.30
Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen lippu liehumassa sinistä taivasta vasten.

​Kuva: Etyjin parlamentaarinen yleiskokous.

Parlamentaarikot keskustelevat Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksista Etyjiin

​Venäjän Ukrainaan kohdistama hyökkäyssota pysyy edelleen tärkeimpänä keskustelunaiheena, kun yli 50 maan kansanedustajat kokoontuvat Varsovaan 24.–26. marraskuuta Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen syysistuntoon.

Yleiskokous pohtii, mitä opittavaa kansainvälisellä yhteisöllä Ve​näjän hyökkäyssodasta on ja miten se vaikuttaa Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö Etyjiin. Kokouksessa keskustellaan myös perusoikeuksien suojelusta aseellisissa konflikteissa ja humanitaarisissa kriiseissä sekä siitä, miten taloudellista ja ympäristöturvallisuutta voidaan kriisiajoista huolimatta edistää.

Kokous järjestetään Puolassa, joka toimii myös hallitustenvälisen Etyjin puheenjohtajamaana. Kokouksessa puhuvat muiden muassa Etyjin pääsihteeri Helga Schmid, Puolan ulkoministeri Zbigniew Rau ja varaulkoministeri Marcin Przydacz sekä Puolen parlamentin molempien kamarien puhemiehet.

Suomen Etyj-valtuuskunnasta kokoukseen osallistuvat Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen varapuheenjohtaja Pia Kauma (kok.) sekä Inka Hopsu (vihr.) ja Eeva-Johanna Eloranta (sd.).

Yleiskokousta voi seurata suorana verkkolähetyksenä Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen (OSCE Parliamentary Assembly) verkkosivun kautta.

Etyjin parlamentaarinen yleiskokous verkossa

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen Suomen valtuuskunta eduskunta.fi-palvelussa

Aihealueet
Kansainväliset asiat; ETYJ