Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Oppositionen interpellerar om regeringens mål för ekonomin och sysselsättningen

Publicerad 18-09-2020 12:55
Redigerad 18-09-2020 14:18

​Riksdagsledamöterna Kai Mykkänen, Petteri Orpo, Harry Harkimo, Riikka Purra, Päivi Räsänen och Ville Tavio överlämnade interpellationen till riksdagens lagstiftningsdirektör Tuula Kulovesi.

Oppositionen interpellerar om regeringens mål för ekonomin och sysselsättningen

Samlingspartiets riksdagsgrupp, sannfinländarnas riksdagsgrupp, kristdemokratiska riksdagsgruppen och Liike Nyt-rörelsens riksdagsgrupp lämnade fredagen den 18 september in en gemensam interpellation om förkastandet av regeringsprogrammets mål för ekonomin och sysselsättningen.

Interpellationens första undertecknare är riksdagsledamot Petteri Orpo (saml). Interpellationen är den andra för i år och den femte för den här valperioden.

Interpellationen är en fråga som minst 20 riksdagsledamöter ställer till regeringen eller en minister om ett ärende som hör till ministerns ansvarsområde i syfte att mäta regeringens eller ministerns förtroende. Regeringen ska besvara interpellationen i plenum inom 15 dagar. Efter att ha fått svar på interpellationen debatterar riksdagen ärendet och avslutar debatten med omröstning om förtroendet för regeringen eller ministern.

Interpellation om förkastandet av regeringsprogrammets mål för ekonomin och sysselsättningen IP 2/2020

Kategorier