Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Vehviläinen talade om miljörättigheter vid Europarådets talmanskonferens

Publicerad 21-10-2021 16:15

Riksdagens talman Anu Vehviläinen talade vid i Europarådets parlamentariska församlings talmanskonferens i Aten. Bild: Greklands parlament​

Vehviläinen talade om miljörättigheter vid Europarådets talmanskonferens

Riksdagens talman Anu Vehviläinen deltog i Europarådets parlamentariska församlings talmanskonferens i Aten den 21–22 oktober.  Vehviläinen var en av tre huvudtalare under temat miljörättigheter. 

Vehviläinen konstaterade i sitt tal den 21 oktober bland annat att folkrepresentationen har en nyckelroll då man i Europa diskuterar rätten till en trygg och hälsosam miljö.

Vehviläinen deltog också i diskussionen om parlamentens coronaåtgärder samt träffar talmännen för Greklands och Georgiens parlament. 

Europarådets parlamentariska församlings talmanskonferens hålls vartannat år. 

Europarådet bildades 1949 och är den äldsta och största politiska samarbetsorganisationen i Europa. Europarådets grundläggande uppgifter är arbete för mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatsutveckling. Till de viktigaste verktygen i detta arbete hör bindande konventioner och övervakningen av att dessa konventioner efterlevs. Finland har antagit drygt hundra av Europarådets konventioner.

Mer om Europarådet​

Kategorier