Hoppa till huvudnavigeringen

Direkt till innehållet

Namnjustering: Arkivet för muntlig historia - intervjuer med riksdagsveteraner blir kort och gott Riksdagens arkiv för muntlig historia

Publicerad 28-12-2020 14:15
Redigerad 28-12-2020 14:15

Namnjustering: Arkivet för muntlig historia - intervjuer med riksdagsveteraner blir kort och gott Riksdagens arkiv för muntlig historia

​Riksdagsbibliotekets styrelse beslutade den 4 november 2020 ändra namnet på Arkivet för muntlig historia – intervjuer med riksdagsveteraner (fi. Veteraanikansanedustajien muistitietoarkisto) fr.o.m. den 1 januari 2021. Det nya namnet är på svenska Riksdagens arkiv för muntlig historia. På finska ändras namnet till Eduskunnan muistitietoarkisto.

Det nya namnet beskriver särskilt på finska bättre innehållet i arkivet, eftersom inte bara före detta riksdagsledamöter utan också erfarna sittande ledamöter och riksdagstjänstemän har intervjuats.

Riksdagsbiblioteket har samlat och sammanställt muntlig historia sedan 1988. Intervjuerna med riksdagsveteranerna (450 st.) är långa biografiska intervjuer som med särskilt tillstånd är tillgängliga för forskare, ledamöter och riksdagsanställda.

Riksdagens unika arkiv för muntlig historia växer med drygt tio intervjuer per år.

Mer information: forskare Joni Krekola, e-post fornamn.efternamn@riksdagen.fi

Arkivet för muntlig historia med riksdagsveteranernas minnen

Kategorier
Biblioteket