Kansanedustajien kirjallisuus – Arkadia-kokoelma

Kansanedustajat ovat aktiivisia kirjoittajia. Poliitikoille mielekäs tapa tuoda ajatuksiaan julki on kirjoittaa kolumneja ja artikkeleita sanomalehtiin ja aikakauslehtiin. Näitä on Eduskunnan kirjaston kokoelmassa vain satunnaisesti. Sen sijaan kansanedustajien kirjaston aihealueista kirjoittamia ja toimittamia kirjoja hankimme kirjaston kokoelmiin. Kokoamalla kansanedustajien kirjoittamaa kirjallisuutta Eduskunnan kirjastoon haluamme nostaa esiin kirjallisen kulttuurin tärkeyttä suomalaisille kansanedustajille. 

Arkadia-kokoelmaan on kerätty kansanedustajien kirjoittamia kirjoja ensimmäisen yksikamarisen eduskunnan edustajista lähtien. Kokoelma sisältää kansanedustajien kirjoittamia kirjoja politiikasta ja eduskuntatyöstä, muun muassa muistelmia. Se ei sisällä kansanedustajien kirjoittamaa ammattikirjallisuutta omalta alaltaan. Kokoelma karttuu jatkuvasti uusista kansanedustajien kirjoittamista kirjoista.

Kokoelman kirjat on sijoitettu fyysisesti samaan paikkaan Eduskunnan kirjastossa. Kokoelma sijaitsee kirjaston palvelukerroksessa. Arkadia-kokoelman kirjat ovat luettavissa Eduskunnan kirjastossa, mutta niitä ei anneta kotilainaksi. Useista teoksista löytyy kuitenkin myös lainattava kappale.

Tutustu Arkadiakokoelmaan