​Eduskunta-aineistot ja eduskunnan arkisto

Eduskunnan kirjasto ja arkisto tarjoavat asiakkaidensa käyttöön erityisesti eduskuntatyöhön liittyviä painettuja ja alkuperäisiä aineistoja. Tarjoamme myös näihin ja muihin arkiston aineistoihin, kuten valokuviin liittyvää neuvontaa, koulutusta sekä kattavia hakupalveluja.

Lisää tietoa eduskunta-aineistoista.

Tietoa eduskunta-aineistoista

Suomen painetut valtiopäiväasiakirjat säätyvaltiopäiviltä lähtien kuuluvat kirjaston ja arkiston kokoelmiin. Kokoelmiin kuuluu myös mm. valiokuntien asiantuntijoiden lausuntoja.

Lisää tietoa arkiston akuperäisaineistoista.

Arkiston alkuperäis- ja muut aineistot

Eduskunnan arkistossa säilytetään muun muassa eduskuntatyössä syntyvät asiakirjat ja eduskunnan hallinnolliset asiakirjat sekä kuva-aineistoa. Valtaosa asiakirjoista on julkisia.

Lisää tietoa teoksesta Yksi kamari – kaksi sukupuolta.

Yksi kamari – kaksi sukupuolta

Suomen eduskunnan ensimmäiset naiset. Vuonna 1997 julkaistu Yksi kamari – kaksi sukupuolta -teos uudelleenjulkaistiin verkkokirjana 23.5.2017.

Lisää tietoa valtiopäiväasiakirjoista.

Valtiopäiväasiakirjat -tietopaketti

Valtiopäiväasiakirjoja ovat eduskunnassa käsiteltävät ja eduskuntatyön tuloksena syntyvät asiakirjat ja pöytäkirjat. Suurin osa aineistosta on saatavana myös sähköisessä muodossa.

Lisää tietoa historiallisista dokumenteista.

Historiallisia dokumentteja ja muita aineistoja

Eduskunnan kirjastosta löytyy valtiopäiväasiakirjojen lisäksi myös muuta valtiopäiviin liittyvää aineistoa, mm. historiallisia asiakirjoja ja tietoja säätyvaltiopäivistä.

Lisää tietoa Eduskuntaa käsittelevistä teoksista.

Eduskuntaa koskevaa kirjallisuutta

Eduskuntaa käsitteleviä julkaisuja löytyy Eduskunnan kirjastosta ja kirjaston Selma-kokoelmatietokannasta.

 Tietopalvelulta kysyttyä

 

 

Mistä löydän korona-ajan lisätalousarvioiden valtiopäiväasiakirjat?https://www.parliament.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mista-loydan-korona-ajan-lisatalousarvioiden-valtiopaivaasiakirjat.aspxMistä löydän korona-ajan lisätalousarvioiden valtiopäiväasiakirjat?2020-07-30T07:40:00Z
Milloin valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinnassa on päädytty syytteeseen?https://www.parliament.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/milloin-valtioneuvoston-jasenen-virkatoimen-lainmukaisuuden-tutkinnassa.aspxMilloin valtioneuvoston jäsenen virkatoimen lainmukaisuuden tutkinnassa on päädytty syytteeseen?2020-07-21T07:15:00Z
Milloin on pyydetty eduskunnan suostumusta kansanedustajan syytteeseen asettamiseen?https://www.parliament.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/milloin-on-pyydetty-eduskunnan-suostumusta.aspxMilloin on pyydetty eduskunnan suostumusta kansanedustajan syytteeseen asettamiseen?2020-07-16T09:35:00Z
Mitkä valtiot ovat tunnustaneet Suomen?https://www.parliament.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/tietopalvelulta-kysyttya/Sivut/mitka-valtiot-ovat-tunnustaneet-suomen.aspxMitkä valtiot ovat tunnustaneet Suomen?2018-10-23T09:35:00Z