Keskeisiä EU-julkaisuja

Euroopan unionin virallisten julkaisujen toimisto on Euroopan unionin toimielinten ja muiden elinten virallinen kustantaja. Sen palveluja käyttävät Euroopan parlamentti, Euroopan unionin neuvosto, Euroopan komissio, EU-tuomioistuin, tilintarkastustuomioistuin, talous- ja sosiaalikomitea, alueiden komitea ja unionin muut virastot ja laitokset. EU Bookshop on verkossa toimiva EU-toimielinten kirjakauppa ja julkaisuarkisto.

​Hakuteoksia

EU-perusteos​ / Heli Satuli. Helsinki, Ulkoasiainministeriö, Eurooppatiedotus, 2020. 2., uud. laitos. 191 s.

ESO European sources online. Sisältää tietopaketteja Euroopan unionista ja EU-jäsenmaista eri aihealueilta.​​​

​Sanakirjoja ja sanastoja

Eurovoc. Monikielinen thesaurus, joka kattaa kaikki Euroopan unionin toimialat
thesauruksen avulla indeksoidaan unionin toimielinten asiakirjoja. Thesaurusta käyttävät tällä hetkellä mm. Euroopan parlamentti ja Euroopan unionin virallisten julkaisujen toimisto sekä Eurostat.

Eurodicautom. Euroopan unionin komission käännöspalvelun tuottama monikielinen termitietokanta sisältää termejä, lyhenteitä, fraaseja ja akronyymeja.

EUABC. Sanasto termeistä, joita käytetään EU-keskustelussa.

Eri alojen sanastoja sähköisessä muodossa on koottu Vaasan tiedekirjaston verkkosivulle: Terminology Collection: Online Dictionaries, jossa myös EU-sanastoja

​Rahoitusoppaita

EU-rahoituksen perustietopaketti / Euroopan komissio

EU-rahoitus / Euroopan unioni

2009 guide to European Union funding for NGOs : accessing Europe’s largest donor / Benjamina Avro-Owiriwa ; European Citizen Action Service. 15th ed. Brussels : European Citizen Action Service (ECAS), 2009.
Avro-Owiriwan julkaisun saatavuus Eduskunnan kirjastossa

Julkiset hankintasopimukset ja rahoitus / Euroopan komissio

Guide to European Community Grants and Loans : for commerce, industry, local authorities, academic and research institutions. Eurofi Ltd, Edinburgh, 1995- (Täydentyvä rengaskansio).
Guide to European Community... -julkaisun saatavuus Eduskunnan kirjastossa

European Union support programmes for SMEs​ / European Commission, Enterprise and Industry DG

EU-rahoitusopas / Enterprise Europe Network

EU-rahoituksen perustietopaketti: Vuosien 2007–2013 rahoitussäännöt ja rahoitusmahdollisuudet. Euroopan unionin julkaisutoimisto, 2012

​Tilastoja

Tilastoja saatavilla EU:n tilastotoimisto Eurostatin verkkosivuilla.

Eurostat Electronic Library
– EU:n tilastotoimiston Eurostatin cd-rom-levyltä voi etsiä mm. sellaisia julkaisuja, jotka eivät enää ole Eurostatin verkkosivuilla.
Eurostat Electronic Library – saatavuus Eduskunnan kirjastossa