​Luvanvaraiset kuvaukset

Huom. Koronatilanteesta johtuen eduskuntaan pääsevät toistaiseksi ainoastaan akkreditoidut toimittajat ja kuvaajat.

Eduskunnassa voi ottaa vapaasti uutis- ja ajankohtaiskuvaa.

Muihin kuvauksiin (esim. dokumentit, opetusohjelmat yms.) tarvitaan aina erillinen lupa, joka kannattaa pyytää hyvissä ajoin. Tässä yhteydessä sovitaan tarkasti kuvauksen toteuttamisesta. Kuvaukset mm. ajoitetaan niin, etteivät ne häiritse eduskuntatyötä. Eduskunta ei myönnä kuvauslupia mainosten, viihdeohjelmien tai eduskuntaorganisaation ulkopuolisten henkilöiden haastatteluja ja kuvauksia varten.

Kuvauslupapyynnöt toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen tiedotus(at)eduskunta.fi. Kuvauslupapyynnöstä tulee käydä ilmi mitä halutaan kuvata (aihe, sisältö, kuvattavat henkilöt), missä ja milloin sekä tiedot kuvauksissa mahdollisesti käytettävästä rekvisiitasta. Myös kuvaajan/kuvaajien nimet sekä kuvauksen toimeksiantaja tulee liittää kuvauslupapyyntöön.

Lisätietoja: tiedottaja Heli Kesti-Ylioja, 09 432 2029 tai 050 593 5252​, sähköposti heli.kesti-ylioja(at)​eduskunta.fi​​

​Kuvaajat täysistuntosalin lehterillä 

Kuvaajien liikkumisoikeuksia medialehterillä on laajennettu syyskuussa 2019. Ohjetta on päivitetty marraskuussa 2020. Pyydämme huomioimaan, että lehterillä on voimassa maskisuositus.

  1. Kuvaajille on varattu työtila medialehterin ensimmäiseltä riviltä. 
  2. Kamerakalustoa (kamerat, objektiivit, jalustat) ei saa jättää yleisölehterille ilman valvontaa. Medialehterille jalustan voi jättää entiseen tapaan.
  3. Kuvaajat voivat halutessaan liikkua täysistunnon aikana yleisölehterin tasanteella, jotta kaikkia edustajia voidaan kuvata. Liikkumisen tulee kuitenkin tapahtua niin, ettei se häiritse täysistuntoa tai lehterillä olevaa yleisöä.
  4. Kuvaajat voivat laskeutua ylätasanteelta alemmas portaita pitkin kuvaamaan diplomaattiaition molemmilta puolilta (huom. ei eturiviltä), jos diplomaattiaitiossa ei istu kansainvälisiä vieraita. Muiden tuolilohkojen välisten portaiden käyttäminen ei ole mahdollista.
  5. Lehterin keskiosassa on kuvaajatasanne, jota kuvaaja voi käyttää kiinnittämällä huomiota siihen, että lehterivieraat eivät häiriinny.
  6. Kiinteistötoimiston ja kuvaajien kanssa varmennetaan, että video/tv-kameroiden edellyttämät tekniset järjestelmät diplomaattiaition läheisyydessä toimivat.
  7. Kuvaajapoolille järjestetään aika ajoin mahdollisuus kuvata täysistuntoa virkamiesaitiosta.
  8. Päivystävä tiedottaja ja turvallisuusesimies voivat myöntää perustelluista syistä kertapoikkeuksia em. kuvaussääntöihin.
  9. Istuntosalissa viisi Ylen kameraa. Istuntosalista välitettävä kuva- ja äänisignaali on maksutta kaikkien käytettävissä. 

 

 

 

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Rainer Hindsberg, 050 549 0436
​​tiedottaja Heli Kesti-Ylioja, 050 593 5252​​