Antti Virrankoski, Eduskunnan kirjaston johtaja.Eduskunnan kirjaston johtaja Antti Virrankoski. Kuva: Eduskunta

Antti Virrankoski, Eduskunnan kirjaston johtaja

Eduskunnan kansliatoimikunta nimitti palvelujohtaja, filosofian maisteri Antti Virrankosken Eduskunnan kirjaston johtajan virkaan 1.1.2018 alkaen. Virrankoski on toiminut huhtikuusta 2016 lähtien Eduskunnan kirjaston palvelujohtajana.

​Antti Virrankoski kertoo

Ennen siirtymistäni Eduskunnan kirjaston palvelujohtajaksi 2016 työskentelin yli kymmenen vuotta Helsingin yliopiston kirjastossa, josta viimeiset vuodet Kumpulan kampuskirjaston paikallispalveluista vastaavana palvelupäällikkönä. Taustaltani olen maantieteilijä, joka on myöhemmin täydennyskouluttanut itsensä kirjastoalalle ja johtotehtäviin.

Eduskunnan kirjasto toimii valtiovallan ytimessä ja on aivan eittämättä yksi Suomen arvostetuimmista kirjastoista. Kirjastonjohtajan tehtävään nimittäminen on työurani ehdoton huippuhetki ja minulle on äärimmäisen suuri kunnia seurata tehtävässäni Sari Pajulaa, Erika Bergströmiä ja kaikkia heitä kirjaston yli satavuotisessa historiassa edeltäneitä johtajia.

Aivan erityistä on kuitenkin johtaa kirjastoa, johon on valikoitunut niin paljon osaamista, asiantuntijuutta ja kokemusta. Omistautunut työote ja sitoutuminen kansanvallan palvelijana näkyy kirjastossa kaikkialla ja saa myös kirjastonjohtajan tuntemaan suurta nöyryyttä uuden tehtävän edessä.

Tehtävänä on palvella kirjastoa parhaalla mahdollisella tavalla, jotta kirjasto voisi palvella parhaalla mahdollisella tavalla.